От х:

Днес в x:

Кърджалийски бизнесмен се впуска в екстремните спортове,прави клуб по делтапланеризъм

    Кърджалийският бизнесмен Себахатин Гьокче се е отдал на екстремните спортове.Той има намерение да създаде клуб по делтапланеризъм в Кърджали.Самият той притежава модерен делтапланер и вече лети в небето над Кърджали.Изкарал е курс от минималните 25 часа за да придобие правоспособност.Смята преживяването в небето за неповторимо.Търси нови последователи.

    Наскоро Себахатин Гьокче влезе в обектива на медиите с това ,че летя над Кърджали с двуместен самолет.По негова покана в града долетяха пет двуместни самолета,които се приземиха на летището.Гьокче не пропусна възможността да управлява един от тях,разбира се под наблюдението на опитен пилот.Бизнесменът твърди,че една такава машина не струва скъпо и е по джоба му.

    Освен летенето слабост са му ските.Научава се да кара наскоро на Пампорово.Взема само един час уроци и веднага се пуска на трудната за аматьори черна писта.

    Обичам предизвикателствата споделя за „Кърджали бг вести Себахатин Гьокче.

    Кърджалийският бизнесмен не остава незабелязан за авторитетното издание „Капитал”.Ето какво пише то за него:"По-голяма част от трудовия ми път е минал в шивашкия бизнес. За мен беше съвсем естествено в един етап от живота си да направя собствено шивашко предприятие, защото вече знаех тайната на успеха на този бизнес." Това казва собственикът на джебелското шивашко предприятие "ИдеалФешън" Сaбахатин Гьокче.
    Той започва бизнеса си с малък шивашки цех с едва 10 работници през 1998 г. в родния си Джебел. Седемнайсет години по-късно цехът се е превърнал в модерна фабрика. Освен фабриката в Джебел Гьокче е успял да открие шивашка фабрика в град Кърджали и шивашки цех в с. Долен. В шивашкия му бизнес вече работят общо 200 души, а плановете на собственика са до края на годината да увеличи наетите в производството с още 50 работници. Продукцията на "ИдеалФешън" заминава предимно за европейските пазари, а основни партньори на предприятието са известни световни модни вериги.

    Себахаттин Гьокче е собственик и на хотелски комплекс „Ида”.Вече прави планове за превръщането му в СПА център.

    Бизнесменът е ротарианец и един от най-активните дарители в местния клуб.Предстои му на ротационен принцип да поеме ръководството на Ротари клуб Кърджали за мандата 2016-2017 г.

    Георги Кулов 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини